Gönderen Konu: C# ile Yapılmış Programlar  (Okunma sayısı 47440 defa)  Share 

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gökhan Dokuyucu

  • Genel Yönetici
  • Çaylak
  • *****
  • İleti: 158
  • Toplam: 21
  • Bilgisayar Öğretmeni
Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #40 : 04 Haziran 2007, 02:23:05 »
  Şimdi kullanıcının bildiği yabancı dilleri liste kutusuna atan bir program yazalım. Aşağıda çalıştırılmış olan formdaki butonun click yordamına şu kodlar yazılırsa ChecklistBox ta seçili olan elemanlar ListBox a aktarılır.
private void button1_Click(object sender, System.EventArgs e)
   {   int eleman=checkedListBox1.Items.Count;
      for(int i=0;i<eleman;i++)
      {if(checkedListBox1.GetItemChecked(i)==true)
      listBox1.Items.Add(checkedListBox1.Items);   }}
You are not allowed to view links. Register or Login

[eklenti yönetici tarafından silindi]
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2007, 02:24:41 Gönderen: Gökhan Dokuyucu »
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır...

Çevrimdışı Gökhan Dokuyucu

  • Genel Yönetici
  • Çaylak
  • *****
  • İleti: 158
  • Toplam: 21
  • Bilgisayar Öğretmeni
Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #41 : 04 Haziran 2007, 02:26:28 »
Kaç yaşında olduğunuzu ve Ne günü doğdunuzu bulan program...
TimeSpan yapısı iki DateTime nesnesi arasındaki farkı temsil eder.
using System;
class tarih
{   
   public static void Main()
   {
      int yıl,ay,gün;
      Console.WriteLine("Doğum yılı");
      yıl=Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
      Console.WriteLine("Doğum ayı");
      ay=Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
      Console.WriteLine("Doğum günü");
      gün=Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
      TimeSpan k=new TimeSpan();
      DateTime d1=new DateTime(yıl,ay,gün);
      k=DateTime.Now-d1;
      Console.WriteLine("Yaşınız = "+k.Days/365);
      Console.WriteLine("doğduğunuz gün= "+d1.DayOfWeek);
      
   }
}
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır...

Çevrimdışı yagi

  • İlk Adım
  • *
  • İleti: 6
  • Toplam: 1
Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #42 : 04 Haziran 2007, 21:23:33 »
Ben de bir katkıda bulunayım,
You are not allowed to view links. Register or Login

« Son Düzenleme: 04 Haziran 2007, 21:26:18 Gönderen: yagi »

Çevrimdışı <MEHMET>

  • By DeHsEt
  • Genel Yönetici
  • Usta
  • *****
  • İleti: 1118
  • Toplam: 87
  • Bilişim Rüzgarı
Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #43 : 04 Kasım 2007, 16:23:16 »
    32 ile  255 arasındaki sayıların ASCII karşılıklarını veren program.

Şifre : forum.bilisimruzgari.com

[eklenti yönetici tarafından silindi]
İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir...
Yunus EMRE

Çevrimdışı dumbledorf

  • İlk Adım
  • *
  • İleti: 7
  • Toplam: 0
Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #44 : 02 Aralık 2007, 22:07:08 »
basit bir program

#include <stdio.h>
int main (void)
{
int total;
char grade;
printf("please enterde total: ");
scanf("%d",&total);


switch(total)
{
case 10:
   grade = 'A';
   break;
case 9:
   grade ='A';
case 8:
   grade='B';
   break;
case 7:
   grade='B';
   break;
case 6:
   grade='C';
   break;
case 5:
   grade='C';
   break;
default :
   printf("babos sen seni yorma kaldi yani sicti\n");
}
printf("grade is = %c",grade);
return 0;
}

Çevrimdışı dumbledorf

  • İlk Adım
  • *
  • İleti: 7
  • Toplam: 0
Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #45 : 02 Aralık 2007, 22:12:09 »
#include <stdio.h>
int main (void)
{
int total;
char grade;
printf("please enterde total: ");
scanf("%d",&total);


switch(total)
{
case 10:
   grade = 'A';
   break;
case 9:
   grade ='A';
case 8:
   grade='B';
   break;
case 7:
   grade='B';
   break;
case 6:
   grade='C';
   break;
case 5:
   grade='C';
   break;
default :
   printf("f \n");
}
printf("grade is = %c",grade);
return 0;
}

Çevrimdışı Gökhan Dokuyucu

  • Genel Yönetici
  • Çaylak
  • *****
  • İleti: 158
  • Toplam: 21
  • Bilgisayar Öğretmeni
Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #46 : 31 Aralık 2007, 20:06:23 »

Merhaba arkadaşlar;

Karagülle İhsan, ” Visual C#.NET Başlangıç Rehberi”, Türkmen Kitabevi, 2004
Adlı kitabın içindeki tüm soruları derledim buyrun kolay gelsin..

You are not allowed to view links. Register or Login
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır...

Çevrimdışı landowner

  • Çömez
  • **
  • İleti: 136
  • Toplam: 0
Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #47 : 28 Şubat 2008, 17:55:21 »
benim bir sorum olacaktı mesela klavyeden bir sayı girdirmek istiyorum  Console.ReadLine komutunu kullanacam tamam da hep hata veriyor şu komutu her zaman başına eklemek mi zorundayım intb=Convert.ToInt32(Console.ReadLine());

bu şekilde yazmayınca hata veriyor sadece b=Console.WriteLine() bu şekilde yazınca neden olmuyor acaba yada sadece bu tür yazıpda klavyeden sayı girdirebileceğim birşeyler var mı

Şimdiden teşekur ederim

Çevrimdışı <MEHMET>

  • By DeHsEt
  • Genel Yönetici
  • Usta
  • *****
  • İleti: 1118
  • Toplam: 87
  • Bilişim Rüzgarı
Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #48 : 28 Şubat 2008, 20:00:03 »
You are not allowed to view links. Register or Login
benim bir sorum olacaktı mesela klavyeden bir sayı girdirmek istiyorum  Console.ReadLine komutunu kullanacam tamam da hep hata veriyor şu komutu her zaman başına eklemek mi zorundayım intb=Convert.ToInt32(Console.ReadLine());

bu şekilde yazmayınca hata veriyor sadece b=Console.WriteLine() bu şekilde yazınca neden olmuyor acaba yada sadece bu tür yazıpda klavyeden sayı girdirebileceğim birşeyler var mı

Şimdiden teşekur ederim

   Bahsettiğiniz sayı girişini
Kod: You are not allowed to view links. Register or Login
intb=Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); şeklinde girmelisiniz. Nedenine gelirsek, klavyeden giriş yaptığınız değerler string değerlerdir. Bu değerler üzerinde sayısal bir işlem yapabilmek için, girilen değerlerin sayısal değişkenlere aktarılırken tipinin de sayısala çevirilmesi gerekir. Yoksa derleyici sizin de söylediğiniz gibi tip uyuşmazlığı hatası verecektir.
   Eğer değerler üzerinde matematiksel bir işlem uygulanmıyacaksa aktarılacak değişkenin de sayısal bir değişken olmasına gerek yoktur. Örneğin kişinin telefon numarası rakamlardan oluşmasına rağmen üzerinde sayısal bir işlem yapılmayacağı için string veya ansistring olarak tanımlanmasında herhangi bir sakınca yoktur.
İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir...
Yunus EMRE

Çevrimdışı Sadr-ı Cihan

  • İlk Adım
  • *
  • İleti: 2
  • Toplam: 0
Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #49 : 06 Haziran 2008, 20:21:11 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Merhaba arkadaşlar;

Karagülle İhsan, ” Visual C#.NET Başlangıç Rehberi”, Türkmen Kitabevi, 2004
Adlı kitabın içindeki tüm soruları derledim buyrun kolay gelsin..

You are not allowed to view links. Register or Login
sanırım websayfası açılmıyor belki ben de açılmıyor olabilir bakabilirmisin tekrar

Çevrimdışı nusret14

  • İlk Adım
  • *
  • İleti: 1
  • Toplam: 0
Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #50 : 16 Kasım 2009, 08:56:33 »
arkadaşlar aranızda sanal kütüphane programının kodlarını bilen var mı? varsa  benimle paylaşabilir mi?

Çevrimdışı yardım

  • İlk Adım
  • *
  • İleti: 1
  • Toplam: 0
Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #51 : 25 Ağustos 2014, 17:47:48 »
arkadaslar lütfen bana yardım edin suan staj görmekteyim ve son haftasındayım yapamadığım acil bir konu var 1 gün sonra dosyamı vermm lazım yoksa iptal edileceklütfen bilen varsa yardım edinnn lütfen yarın veya çarsamba günü teslim lütfen  :'( :'( :'( :'( 
 konum:  kat sayıları klavyeden girilen AX2+BX+C tipindeki denklemin deltasını hesaplayarak delta 0 dan küçük ise ekrana “Kök Yok”
delta 0’a eşit ise ekrana “Kökler Çakışık”
delta 0 dan büyük ise ekrana “Çift Kök Var” ifadelerini yazan programı gerçekleştiriniz

Deltanın hesaplanması için delta=B*B-4*A*C  formülü kullanılır.

ve bi tanede var oda
konum:Günlük  8 saat çalışan bir işçinin haftada çalıştığı gün sayısı ve saat ücreti dışarıdan girilerek bu kişinin haftalık kazancını ekrana yazdıran programı C # ConsoleApplication’ da yazdırılan programın kodlarını yazınız lütfen allah rızası için 2 gün içinde yardım edin bekliyorrum

Bilişim Forum

Ynt: C# ile Yapılmış Programlar
« Yanıtla #51 : 25 Ağustos 2014, 17:47:48 »

 

İstediğiniz Sorudan Başlayabilirsiniz | Doktor a Sor