portakal

Gönderen Konu: C Dili ile basit bir ekran koruyucu  (Okunma sayısı 2787 defa)  Share 

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

palestal

  • Ziyaretçi
C Dili ile basit bir ekran koruyucu
« : 14 Ağustos 2007, 22:25:50 »
Turbo C++ derleyicisinin grafik kütüphanelerini kullanarak basit bir ekran koruyucusu uygulaması geliştirdim. Kaynak kodu aşağıda
Not: programı derlemek için Turbo C++ 1.01 derleyicisine ihtiyacınız olacak
#include "stdio.h"
#include "conio.h"
#include "graphics.h"
#include "stdlib.h"

int main(void)
{

int gdriver = DETECT, gmode, error;
int i,j;
initgraph(&gdriver, &gmode, "c:\\tc\\bgi\\");
setgraphmode(getmaxmode());
error = graphresult();

if (error != grOk)
{
printf("Grafik hatasi: %s\n", grapherrormsg(error));
printf("Kapatmak icin bir tusa basiniz:");
getch();
exit(1);
}


for(i=1;i<=100;i++) { line(i ,i,getmaxx(), getmaxy()); line(i ,i,getmaxy(), getmaxx()); delay(300); setbkcolor(i%16); } //ellipse(20,94,93,66,55,72); //bar3d(130,70,110,110,110,169); //setcolor(8); getch(); closegraph(); return 0; }
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2007, 23:03:48 Gönderen: palestal »

Çevrimdışı [email protected]@

  • Çaylak
  • ***
  • İleti: 175
  • Toplam: 15
Ynt: C Dili ile basit bir ekran koruyucu
« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2007, 22:38:46 »
Arkadasım paylasım için sagul. kaynak kodda include ettigin kütüphanelerin ismi görünmüyor. birde keske programın derlenmiş halini de koysaydın.
.Her aptal kendini beğenen başka bir aptal bulur. --BOİLEAU--

palestal

  • Ziyaretçi
Ynt: C Dili ile basit bir ekran koruyucu
« Yanıtla #2 : 14 Ağustos 2007, 23:03:17 »
dur hemen fix ediim

Bilişim Forum

Ynt: C Dili ile basit bir ekran koruyucu
« Yanıtla #2 : 14 Ağustos 2007, 23:03:17 »

 

İstediğiniz Sorudan Başlayabilirsiniz | Doktor a Sor