portakal

Gönderen Konu: Microsoft Visual C++'ta Program Yazamıyorum  (Okunma sayısı 3470 defa)  Share 

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı elektr10

  • Çırak
  • ****
  • İleti: 854
  • Toplam: 7
  • KTÜ
    • elektr10 blog
Microsoft Visual C++'ta Program Yazamıyorum
« : 18 Ağustos 2007, 16:05:30 »
Yazacağım program basit basit konsol uygulamaları.File->New->Project'ten "Win32 Console Application"ı seçiyorum.İsim verdikten sonra "application settings"te "empty project"i seçiyorum.Source files üzerinde sağ tıklayıp add-new item deyince "C++ file" seçeneği olması lazım ama yok ???
Daha önce yapabiliyordum ama biraz ara verdim bu işe unuttum mu acaba diye düşünüyorum.Nerde hata yapıyorum?
You are not allowed to view links. Register or Login

palestal

  • Ziyaretçi
Ynt: Microsoft Visual C++'ta Program Yazamıyorum
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2007, 17:34:32 »
hangi sürümü kullanıyorsun 2005 mi... eğer 2005 ise 2005 diğer office sürümlerinden bazı farklılıklar arz eder.. örneğin daha önceki sürümlerde bulunan "run" seçeneği yerine debug seçeneği vardır.. ismi geçen bir compile özelliği yoktur.. herşey debug içinde yapılır. Visual C++ kullanımını MSDN nin sitesinden ayrıntılı bir biçimde öğrenebilirsin
saygılarımla

Çevrimdışı elektr10

  • Çırak
  • ****
  • İleti: 854
  • Toplam: 7
  • KTÜ
    • elektr10 blog
Ynt: Microsoft Visual C++'ta Program Yazamıyorum
« Yanıtla #2 : 18 Ağustos 2007, 21:09:53 »
2005 kullanıyorum ama o site çok fazla detaylara boğulmuş belki sorumun cevabı var ama bulamıyorum :(
İstediğim sadece şu:Borland veya dev c++'taki gibi basit konsol uygulamaları yapmak için hangi seçenekleri seçmem gerekiyor.Yani derleme sayfasını oluşturamıyorum.Sadece bunu öğrenmem yeterli şimdilik.
Kısa bir videoyla ne yaptığımı göstereyim :)
You are not allowed to view links. Register or Login(yazıları okuyabilmek için zoom in yapmayı unutmayın)

En sonda c++ file seçeneği olması lazım ama yok.
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2007, 21:41:23 Gönderen: elektr10 »
You are not allowed to view links. Register or Login

palestal

  • Ziyaretçi
Ynt: Microsoft Visual C++'ta Program Yazamıyorum
« Yanıtla #3 : 19 Ağustos 2007, 02:43:49 »
abi bende tam olarak anlamadım şuan visual c++ yüklü değil bende pek aşinalığım da yok ama consol uygulamaları geliştireceksen herkes tarafından bilinen tcc veya dev-cpp gibi ide leri terch etmen her zaman daha iyi olacaktır... Microsoft Visual C++ ile diğer ide ler arasında syntax olarak bir fark yoktur. hatta visual c++ bir dil değildir.. sadece c++ dilinin verimliliğini 32 bit uygulamalar halinde kullanıcının önüne koymaya yarayan bir c++ versiyonudur.. microsoft'un emperyalist politikiasının bir ürünüdür yani. ama gene de güzel olmuş ;);)

şunu da deneyebilirsin : .cpp uzantılı bir dosya oluştur sonra onu visual c++ ile açmayı dene ;)

Çevrimdışı elektr10

  • Çırak
  • ****
  • İleti: 854
  • Toplam: 7
  • KTÜ
    • elektr10 blog
Ynt: Microsoft Visual C++'ta Program Yazamıyorum
« Yanıtla #4 : 19 Ağustos 2007, 03:18:46 »
Benim windows 2-3 gün önce çökmüştü.DOS'tan bir şeyler yaparak kurtardım.Bazı programlarım çalışmıyordu sanırım visual da windowsun gazabına uğramış.Tekrar yükledim programı ve şimdi gayet güzel çalışıyor :)

Başka bir soru sorayım:Bir derleyicinin programını diğer derleyici çalıştırmayabiliyor.Birinde çalıştırdığımız bir programın hepsinde çalışması için kütüphanelerini birleştirebilir miyiz acaba?Sağlıklı çalışır mı veya ne yapabiliriz?
You are not allowed to view links. Register or Login

palestal

  • Ziyaretçi
Ynt: Microsoft Visual C++'ta Program Yazamıyorum
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2007, 02:06:48 »
senin bahsettiğin bu duruma taşınabilirlik denir..aslında programlarını ISO ve ANSI tarafından standartlaştırılmış kütüphaneleri kullanan derleyicilerde geliştirmen(örneğin GCC), programını taşınabilir kılacaktır... mesela graphics.h kütüphanesi borland firması tarafından geliştirilmiştir ve başka bir derleyicide bulunmaz. eğer kaynak kodunu paylaşacaksan böyle birşey yapmaman en iyisi olur.. eğer paylaşmayacaksan da, örneğin x derleyicisinde bulunan bir kütüphane dosyasının tam yolunu bulup, program ile aynı dizine koyduktan sonra #include "ornek.h" veya #include "c:\\ornek.h" türünden bir ifade ile bu kütüphaneyi programına ekleyebilirsin. ama bu graphics.h kütüphanesinde olmayabilir, baştan söyleyeyim. Çünkü graphics.h kütüphanesi, bünyesinde driver tanıyan kodları da içerir, bu nedenle bu kütüphanenin taşınması sıkıntı oluşturabilir...
Saygılarımla..
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2007, 03:35:15 Gönderen: palestal »

Bilişim Forum

Ynt: Microsoft Visual C++'ta Program Yazamıyorum
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2007, 02:06:48 »

 

İstediğiniz Sorudan Başlayabilirsiniz | Doktor a Sor