Gönderen Konu: VB.NET Formu sürükleme Kodu  (Okunma sayısı 3591 defa)  Share 

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bahadir_gfb_57

  • İlk Adım
  • *
  • İleti: 30
  • Toplam: 2
VB.NET Formu sürükleme Kodu
« : 25 Ocak 2010, 13:49:12 »
İyi günler arkadaşlar formun borderstyle ini none yapmam gerekiyordu ve yaptım ama formu sürükleme kodunu bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz ?? internette araştırdım fakat bi türlü bulamadım veya buldum anlamadım ? lütfen yardım 

Çevrimdışı Gökşen

  • Genel Yönetici
  • Çırak
  • *****
  • İleti: 920
  • Toplam: 112
  • İran Prensi Resimdekiler Montajdır
Ynt: VB.NET Formu sürükleme Kodu
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2010, 14:11:00 »
visual basic için aşağıdaki kod kullanılabilir bi form oluşturun ve borderstylenını none yapın


Option Explicit
Private Declare Function ReleaseCapture Lib "user32" () As Long
Private Declare Function SendMessage Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hwnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, lParam As Any) As Long
Private Const HTCAPTION = 2
Private Const WM_NCLBUTTONDOWN = &HA1
Private Const WM_SYSCOMMAND = &H112

Private Sub Form_MouseDown(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
   ReleaseCapture
    SendMessage hwnd, WM_NCLBUTTONDOWN, _
        HTCAPTION, 0&
End Sub



.neti kullanmadığım için ezberden bişey söyleyemem
ama
You are not allowed to view links. Register or Login adresi işinizi görür sanırım
Gökşen PASLI

Çevrimdışı bahadir_gfb_57

  • İlk Adım
  • *
  • İleti: 30
  • Toplam: 2
Ynt: VB.NET Formu sürükleme Kodu
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2010, 15:50:13 »
Teşekkür ederim gökşen bey verdiğiniz link işime yaradı :) İyi günler

Bilişim Forum

Ynt: VB.NET Formu sürükleme Kodu
« Yanıtla #2 : 25 Ocak 2010, 15:50:13 »

 

İstediğiniz Sorudan Başlayabilirsiniz | Doktor a Sor